Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan: destekler arttırılmalı

Erdek-Bandırma Süt Üreticileri Birliği

Erdek-Bandırma Süt Üreticileri Birliği Başkanı Özgür Bakan, tarımsal destek bütçesinin iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi. Ürün fiyatlarının girdi maliyetlerinin çok altında kaldığına dikkat çeken Bakan, çiftçinin üretimini sürdürebilmesi için tarımsal desteklerin artırılmasının zorunluluk haline geldiğini dile getirdi.

Üretici girdi maliyetleriyle baş edemiyor
Çiftçinin yurt içi üretim maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı hayvansal ve bitkisel üretim faaliyetlerini daha karlı ve verimli koşullarla yapabilmelerinin zorlaştığını vurgulayan Bakan “Ülkemizin bir gerçeği olan küçük işletmelerin yüksek maliyetleri ile ayakta kalma ve dış pazarda rekabet etme ihtimali çok düşüktür. Devletimiz tarafından üretim maliyetlerin bir kısmı karşılanarak üretim potansiyeli arttırılmalıdır. Üretim ve girdi maliyetlerini azaltacak destekleme artışı tüm çiftçilerimizin beklentisidir” dedi.

-Kayıt dışı üretime dikkat çekti
Tarım ve Hayvancılıkta kayıt dışılığı da dikkat çeken Bakan, kayıt dışının engellenmesinin kayıtlı üretimde bulunan üreticiye verilecek desteklerle engellenebileceğini söyledi. Kayıtlılığın arttırılması ile birlikte ülkemiz genelinde vergi kayıplarının önleneceğini dile getiren Bakan, “Kayıt altına alınamayan üretim kalemleri ülkemiz ekonomisi için vergi kaybına yol açtığı gibi ürünlerin kontrolleri yapılamadığı için halk sağlığına da zarar vermektedir. Üretimin kayıt altına alınmasıyla kamu sağlıklı veri tabanı oluşturarak tarım ve hayvancılık politikalarının belirlenmesinde önemli dayanak teşkil edecektir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Denizcilik ve Medya sektöründe faaliyet
Sıradaki Haber TOSUN BAŞKAN CANSET SEVİM’İ ZİYARET ETTİ