Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Havadan ilaçlamaya büyükşehirden destek yok

2014 yılından bu yana

2014 yılından bu yana Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından zeytin sineğiyle havadan mücadelenin bundan böyle yaptırılmayacağı öğrenildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 2014 yılından bu yana belediyeleri tarafından yapılan zeytin sineğiyle havadan mücadelenin bundan böyle yapılmayacağını söyledi.

-Yasal değilmiş
Büyükşehir Belediyesi olarak zeytin sineğiyle uçakla havadan yapılan mücadele konusunda Tarım Bakanlığı’ndan görüş aldıklarını dile getiren Yılmaz “Bakanlık bize havadan yaptırdığımız ilaçlamanın yasal olmadığı, belediyenin görevleri arasında bulunmadığına yönelik görüş bildirdi. Bizim bu aşamadan sonra büyükşehir belediyesi olarak yasal yollarla havadan ilaçlama yaptırmamız mümkün değildir” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak bu aşamadan sonra zeytin sineğiyle havadan uçakla ilaçlamaya destek vermeyeceklerinin altını çizen Yılmaz, “2014 yılından önce olduğu gibi bundan böyle ilaçlama çalışmaları bu konuda faaliyet gösteren üretici birlikleri tarafından yapılacaktır” ifadesini kullandı.

-Büyükşehir’i şikayet etmişler
2017 yılında havadan uçakla yapılan ilaçlamadan dolayı büyükşehir belediyesi hakkında organik tarım yapan üreticiler tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu açıklayan Yılmaz, ayrıca büyükşehir belediyesinin ilaçlama yapan uçak şirketine 3,5 milyon TL borcunun bulunduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Dönem Bandırma Belediye Başkanı
Sıradaki Haber Başkan Tolga Tosun Özgür Özel’in Balıkesir programına katıldı