Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Türkiye’nin ilk inovatif, çevreci,

Türkiye’nin ilk inovatif, çevreci, ileri teknoloji ve kalite odaklı üretim anlayışıyla gelecek nesillere yaşanabilir ve sürdürülebilir organize sanayi bölgesi olarak yola çıkan Marmara OSB, İstanbul Beykoz’da sanayi ve iş adamları ile bir araya geldi. Toplantıya Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Bandırma İlçe Kaymakamı Günhan Yazan, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun gibi bölgenin üst mercileri de katılım sağladı. Yeni kurulacak olan yüksek teknoloji alt yapısı ve “Değişen Dünyada, Dünya’yı değiştirecek bir hayalin olsun” ilkesiyle hareket eden OSB, gerçekleştirdiği toplantıda bölgede yatırım anlamında neler yapılacağı, sanayi bölgesinin ne gibi yeniliklerle hizmet vereceği, üretim anlamında Türkiye’ye ne gibi katkılar sağlanacağı gibi konular ele alındı. Aynı zamanda bir araya gelen iş adamları ve sanayiciler de Marmara OSB’de yatırımlar için fikir alışverişinde bulunurken yeni yatırımlar için de teşvik edildi.

Toplantıda konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Çevre değerlerine saygılı, katma değeri yüksek, aynı zamanda tabiatla barışık ve doğru seçilmiş iş kollarındaki sektörlerle ilerlemek istiyoruz” dedi. Marmara OSB’nin bölgeye daha da fazla değer katacağını ifade eden Şıldak “Balıkesir aslında çok geniş bir potansiyele sahip. Tarım ve hayvancılığı ile bilinen ancak son dönemlerde yaptığı hamlelerle bir sanayi kenti olma yolunda da hızla ilerleyen bir şehrimiz. Yine bölgemizde kurulacak olan Marmara OSB için de bir araya gelerek yeni yatırımlar için bir tanıtım ve çağrıyla davet yapıyoruz” ifadesini kullandı.

Balıkesir’in sanayileşmeye açık bir lokasyon oluşturduğunun altını çizen Şıldak “Balıkesir’in teşvikler açısından üçüncü derecede oluşu, hem lokasyonu, hem ulaşım alt yapısı ve olanakları ile sanayicimize, iş dünyamıza aslında cezbetmesi gereken bir pozisyon taşıyor. Baktığımızda Bursa, Kocaeli ve İstanbul bölgesindeki yer sorunları zaman zaman yaşanan yerleşim problemleri sanayileşmenin daha da güneye doğru kayması gerektiğini gösteriyor. Bir de yeni yapılan ulaşım ağları Balıkesir’i artık bir kavşak nokta konumuna getiriyor. Yani sanayileşme için yeni bir yıldız doğuyor diyebiliriz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Hangi OSB biz çevreyi kirleteceğiz, doğaya saygılı değiliz diye kurulur…
    Deprem fay hatlarından bahsetmiyorlar.
    Bölgenin tarımda ülke ortalamasının üzerinde verimliliğe sahip topraklarından bahsetmiyorlar.
    Körfezin turizm açısından öneminden bahsetmiyorlar.
    Köylüden yok pahasına alınacak arazilerden bahsetmiyorlar.
    OSB’lerin kuruluş ilkelerinden biri olan, bölgesel kalkınmada eşitlik ilkesinden bahsetmiyorlar.
    Dilovası, Bandırma’ya geliyor söylemi onlara ait…
    Bu kentin kaderi İstanbulda belirleniyor.
    Bölgede yaşayan insanlarla da bir toplantı neden yapmıyorlar acaba…
    Bölgede ki Halkçı olması gereken CHP Belediyeleri kendi ilkeleri ve Siyasal Partilerinin programıyla çelişen adımlar atıyor.
    Büyük sorumsuzluk bu yaptıkları.
    Bölgede gettolar oluşmaya başlayınca, plansız, düzensiz bir kentleşme oluşunca ne yapacaklar acaba.
    En önemlisi bölgede bir deprem olması durumumda yaşanabilecek felaketler karşısında halka ne söyleyecekler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Denizcilik ve Medya sektöründe faaliyet
Sıradaki Haber TOSUN BAŞKAN CANSET SEVİM’İ ZİYARET ETTİ