Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Artan girdi maliyetleri tarımsal üretimi olumsuz etkiliyor”

Gönen Ziraat Odası Başkanı

Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, gübre, elektrik, ilaç, yem gibi girdiler ile sulama ücretlerindeki artışın tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini söyledi. Gübre kullanımının üretimde önemli bir kriter olduğuna dikkat çeken  Özkurt” Fiyatlar arttığında kullanım azalmakta, yeterli ve kaliteli bir üretim sağlamak güçleşmektedir. Girdi fiyatları makul seviyelere çekilmelidir. Çiftçilerimizin sulama birlikleri ve elektrik şirketlerine olan borçları nedeniyle tarımsal desteklere konulan blokeler kaldırılmalıdır” dedi.

Üreticilerin, yapılandırma sonrasında da kredi borçlarının ödenmesi konusunda büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Özkurt” Beklentimiz çiftçilerimizin bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçları ile elektrik, sulama, BAĞ-KUR primleri gibi borçlarının faizsiz olarak uzun vadeli yapılandırılmasıdır. Ayrıca BAĞ-KUR primlerinde indirime gidilmelidir” ifadesini kullandı. .

Dünyada gıda güvencesinin sağlanması için küçük aile işletmelerinin desteklendiğini anımsatan Özkurt “Ülkemizde de tarımın sigortası olan küçük aile işletmelerine pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Tarım ve Orman Bakanımızın bu konudaki ‘Aile işletmelerine daha fazla destek vereceğiz’ şeklindeki açıklamaları memnuniyet vericidir. Ayrıca genç çiftçiler de daha fazla desteklenmelidir” şeklinde konuştu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr.
Sıradaki Haber Dr. Mustafa Canbey Körfez’de Çizmeleri Giydi, Yatırımları Yerinde İnceledi