Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Kirletmeden kaynaklı ceza yemedik”

BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı

BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gençer, sosyal medya ve basında yer alan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Gencer “Deniz suyunu  soğutma amaçlı kullanıyoruz. Tesislerdeki ısı değiştiricilerden  kimyasal ile hiçbir bağlantısı olmuyor. En son 3 Haziran’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Balıkesir İl Müdürlüğü’nden geldiler. İnceleme  sonucunda hiçbir olumsuz durum tespit edemediklerini belirlediler. Hazırladıkları tutanak metnine göre denize deşarj edilen soğutma  suyunda oluşan köpüğün basınçtan kaynaklandığı, herhangi bir olumsuz  duruma rastlanmadığı belirtildi. Periyodik denetimler zaten yapılıyor. Denize hiçbir atık suyu deşarj etmedik. Bugüne kadar denizi  kirletmeden kaynaklı hiç ceza kesilmedi.” dedi.

Öte yandan Balıkesir İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Bagfaş’ta 2018’den bu güne kadar 11 denetim gerçekleştirildiği, denetimlerde tesisin sülfürik asit ünitesinin ana bacasında bulunan sürekli ölçüm cihazının arızalı olması, geçici faaliyet belgesinin eksikliği, kükürt maddesinin denize kontrollü olarak deşarj edilmesi gibi gerekçelerle toplam 246 bin 411 TL idari para cezası kestikleri öğrenildi. .

 

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Asit tanklarından sızan asitler nereye gidiyor acaba yeraltı sularına mı karışıyor denize mi akıyor tamam soğutma suyu olarak kullanıyorsunuz da ısınan suyu denize basarken hiç mi zarar vermiyorsunuz doğaya ayrıca baca gazı kontrollerindeki cezalar az olduğu için mi taktırmıyorsunuz sanki çevre ödüllü bir fabrikasınız da bi de açıklama yapıyorsunuz. Devlete 1 kuruş faydanız yok ne kadar vergi veriyorsunuz acaba ayrıca bulunduğunuz topraklara bir tane dikili ağacınız var mı yazık yazık 70ten beri yiyorsunuz milleti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Değerlendirme yaptık” İncelemelerin ardından konuşan
Sıradaki Haber Başkan Palaz O Sorunu Çözmek İçin Sahaya Çıktı