Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Adem Yılmaz Coğrafi İşaret Tescilini Aldı

BANDIRMA TİCARET ODASINDAN ÇAKIL

BANDIRMA TİCARET ODASINDAN ÇAKIL KESTANESİNE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ

Bandırma Ticaret Odası, bölgesel kalkınmanın gelişimine, üreticilerin kapasitelerinin ve gelirlerinin artırılmasına ve üyelerine yeni ticari fırsatlar yaratmak amacıyla sürdürdüğü coğrafi işaretli ürünler ile ilgili çalışmalarına bir yenisini daha ekledi ve Çakıl Kestanesinin coğrafi işaret tescilini aldı. Böylelikle Bandırma Ticaret Odasının tescil sahibi olduğu 4. ürün coğrafi işaretli ürünler arasına dahil edildi.
Başvuru sürecini sorunsuz atlatarak, 18.10.2023 tarihinden itibaren korunmak üzere 02.09.2024 tarihinde tescil edilen çakıl kestanesinin, coğrafi işaret tescil belgesini Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Duyar’dan teslim aldı.
Tescil sürecinin tamamlanmasının ardından Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Tuğçe Dayıoğlu ile başvuru sürecini yürüten Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kıralan yeni dönem kestane hasadında Çakıl Köyü’ne ziyarette bulunarak yetiştiricilere hayırlı olsun dileklerini ilettiler.
Coğrafi İşaret Sürecinde yapılan çalışmalar sayesinde ürün hakkında detaylı bilgi edindiklerini ve çakıl kestanesinin bölge açısından önemini anladıklarını belirten Adem Yılmaz; “İsmini ilk yetiştirildiği yer olan Çakıl mahallesinden alan Çakıl Kestanesi ağaçları, bölgede doğal yayılma alanı göstermektedir. Çakıl mahallesinde kestane yetiştiriciliği yapılan alanlarda yaklaşık 100 yaşına sahip yaşlı ağaçlar var. Çakıl köyü Akdeniz ve Karadeniz iklim kuşağı özelliklerini gösteriyor. Kuraklığın olmaması veya kısa periyotlu olması sayesinde Çakıl Kestanesi yetiştiriciliği açısından uygun bir bölge” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın
Sıradaki Haber Karakoyun’a Ziyaretçi Akını