Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bandırma ulaşmına 565 milyon TL’lik yatırım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden Bandırma ulaşıma 565 milyon liralık yatırım. Bandırma’ya yeni kazandırılan 2023 model 55 yeni otobüs sefere başladı. Bandırma’da otobüsler bir hafta vatandaşlara ücretsiz.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden Bandırma

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ‘önce insan’ diyerek şehrin dört bir yanında ulaşıma büyük yatırımlar yapıyor. Asfaltından refüjüne, yol çizgisinden otobüsüne kadar birçok hizmeti bir bir vatandaşın kullanımına sunan Başkan Yılmaz şimdi de Bandırma’nın arazi koşullarına uygun, konforlu, kaliteli ve çevreci 2023 model 55 adet yeni Otokar Centro marka otobüsü ilçeye kazandırdı. Bandırma Cumhuriyet Meydan’ında törenle hizmete alınan otobüsler, görücüye çıktı. Başkan Yılmaz, kurdele kesiminin ardından direksiyona geçerek yeni otobüsler ilk seferi yaptı. Başkan Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Otokar İç Pazar Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Tokatlı, Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Rıza Tekin, Bandırma Ulaşım Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Soylu şoförler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Bir hafta otobüsler ücretsiz
Bandırma’ya heybelerinin dolu olarak geldiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Yılların yorduğu araçlarının hepsini değiştirdik, bugün hizmete giriyor. Hayırlı uğurlu olsun. Bandırma eğitim seviyesi yüksek, Türkiye’nin göz bebeği ve her türlü üretimin yapılabileceği bir yer. Hiçbir şeyi ihmal etmek istemiyoruz. Bir hafta boyunca tüm Bandırmalılara otobüsler ücretsizdir” dedi.

-Çevre dostu otobüsler
Başkan Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü:
Esnafımızın araçlarının yenilenmesi ve vatandaşlarımızın daha konforlu ulaşım hizmeti alması için elimizi taşın altına koyduk, ulaşımda sorumluluğu aldık. 2019 yılından bu yana; Balıkesir Merkeze sıkıştırılmış doğal gazla çalışan 65 CNG’li otobüs ve Edremit’e Körfez bölgesinin arazi şartlarına uygun olan 25 Centro marka otobüsü kazandırdık. Şimdi de Bandırma’da şoför esnafımızla birlikte bölgenin arazi yapısıyla uyumlu, 55 adet Centro marka otobüsü hizmete alıyoruz.

-Hat sayımızı 220’ye çıkarttık
Bandırma’da; 22 hat ve 97 araçla toplu taşıma yapılırken; yeni 55 aracımızla birlikte toplam152 araçla, ulaşımı daha konforlu hale getiriyoruz. Toplam 152çevreci otobüsümüz, bugünden itibaren Bandırma halkımızın hizmetinde… Otobüslerimiz Euro 6 motorlu mevcut araçlara göre karbon salımı; yüzde 25 daha az ve çevreci motor özelliğine sahip. Kent genelinde şehir içi ulaşımda hamle yaptık. 2019 yılında il genelinde 158 hatta hizmet veriyorduk. Şimdi ise; 220 hatta hizmet veriyoruz.

-Bir çok mağduriyet giderildi
Bandırma Terminali’nde; şoför esnafımızın araçlarının bakım-onarım, temizliği ve parklanmasının daha rahat bir şekilde sağlanması amacıyla Araç Yıkama ve Kademe İstasyonu’nuda hizmete aldık. Araçların; sık arızalanması, klimasının olmaması, koltuk kalitesi ve temizlik konusunda yaşanan mağduriyetleri yeni otobüslerimizle ve hizmetlerimizle ortadan kaldırıyoruz.

-Bandırma ulaşmına 565 milyon TL’lik yatırım
Bandırma ilçemizde binişler elektronik kart ile yapılacak. 55 yeni otobüsün dışında kalan 42 aracın ise 10 milyon lira değerindeki bakım onarımı-modernizasyonu gerçekleştirerek esnafımıza destek sağladık. Bandırma’mıza; Büyükşehir Belediyemiz tarafından otobüs alımları, modernize ve fiziki düzenlemeler, yıkama ve ikmal yeri dâhil olmak üzere toplam 565 milyon lira yatırım sağlandı. Şoföründen otobüs konforuna, otobüs sayısının yükseltilmesinden bekleme sürelerinin azaltılmasına kadar ulaşım sisteminde büyük bir dönüşüme imza attık.

Bandırma Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.
Sıradaki Haber BANDIRMA MYO’DAN ERTUNÇ İŞBAY’A TEŞEKKÜR PLAKETİ