Son dönemde bazı belirtileri COVID-19’a benzeyen bahar alerjisi vatandaşları telaşlandırıyor. Gönen Devlet Hastanesi Başhekimi Ersin Atıcı, ülkemizde kıyı bölgeler başta olmak üzere, şubat ayından mayıs ayına kadar etkisini gösteren bahar alerjisinin birçok insanın hayatını etkilediğini söyledi.
Bahar alerjisinin aktif dönemi küresel iklim değişikliğine bağlı olarak her yıl uzadığını dile getiren Atıcı, “Duyulan rahatsızlık da artıyor. COVID-19 gündemi nedeniyle hastalar bize endişeyle başvuruyor. Her iki vaka arasındaki en ayırt edici bulgu alerjide ateş görülmemesi ve COVID-19’da burun tıkanıklığı olmadan koku ve tat alamama belirtisi ortaya çıkmasıdır. Ancak bahar alerjisi yaşayan kişiler, COVID-19 enfeksiyonuna yakalanırlarsa hapşırmalarının şiddeti ve sıklığına göre virüsü yaymada büyük risk oluşturur” dedi.
Bahar alerjisinden korunmak için bazı tavsiyelerde de bulunan Atıcı “Alerjiden korunmak için pencereleri sürekli kapalı tutmak ev akarlarının oluşmasına ve küf yoğunluğuna sebep olarak başka alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Özellikle evcil hayvan sahipleri uygun saatlerde evin iç ortamını mutlaka havalandırmalıdır. Merkezi havalandırma ve iklimlendirme yapılan binalarda üfleme ağızlarına Hepa filtre takılmalı ve havalandırmada taze hava oranı artırılmalıdır” ifadesini kullandı.