Belediye Başkanı Tolga Tosun’u makamında ziyaret eden Gelecek Partisi Bandırma İlçe Başkanı Burhan Deniz, yerel yönetimden 100.Yıl Mahallesi’ne taziye evi istedi.
Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Tolga Tosun, yerel yönetim olarak 100. Yıl ve Çalışkanlar Mahallerine taziye evi yapılmasıyla ilgili projelerinin bulunduğunu söyledi. Taziye Evlerinin bu yaz sonuna yetiştirilmesinin planladığını dile getiren Tosun “Son yıllarda yaygın hale gelen taziye kültürü ile vatandaşlar arasında dayanışma ruhu ve kardeşlik duyguları pekişerek büyümeye devam ediyor. Belediyeler ve hayırseverler tarafından şehrin farklı noktaları ile köylerde inşa edilen taziye evleri, taziye sahipleri için bir kolaylık sağlarken, taziyeye gelen vatandaşlarda da dayanışma ruhunu canlı tutuyor” dedi.
Evleri küçük olan veya kiracı olan taziye sahiplerinin, büyük zorluklar çektiklerine dikkat çeken Tosun “Evlerde kabul edilen taziyeler, taziye sahipleri için birçok sıkıntıya neden olmakla birlikte günlerce veya haftalarca sürmesi nedeniyle ayrıca ciddi maddi külfetlere neden olmaktadır. Ancak son yıllarda yaygınlaşan taziye evleri, cenaze sahiplerinin acılarının paylaşılmasına vesile olan pratik bir mekan olmakla birlikte taziye sahiplerinin omuzlarındaki yükü bir nebze de olsa hafifletiyor. Bu kapsamda belediyemize ilçenin muhtelif mahallerinde taziye evi yapılması konusunda talepler bulunmaktadır. Bu talepler doğrultusunda ilk etapta 100. Yıl ve Çalışkanlar Mahallelerine birer adet taziye evi yapmayı planlıyoruz. Yaz sonunda taziye evlerinin yapımına başlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
