Edincik Muenitarlığı insan ve çevre sağlığını tehdit eden biogaz tesislerinin kapatılması için imza kampanyası başlatıyor. Edincik Mahalle Muhtarı Kamil Eryılmaz, mahalle mücavir alanları içerisinde kurulu bulunan biigaz tesisinin insan ve çevre sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Bahse konu biogaz tesislerinin eğitim kurumları ve gıda tesislerine kısa mesafede olduğunu dile getiren Eryılmaz, mahallelerinde yatırım yapmak isteyen çok sayıda müteşebbisin oluşan kötü kokudan dolayı yatırım yapmaktan kaçındığının altını çizdi. .

-İnsan ve çevre sağlığını tehdit ediyor
Yetkililerden insan ve evre sağlığını tehdit eden bu tesislerin ruhsatının iptal edilerek faaliyetlerine son verilmesini talep eden Eryılmaz, kötü kokuya bağlı olarak mahallelerindeki üst solunum yolu hastalıklarının artmasından endişe duyduklarını söyledi.
Bahse konu biogaz tesislerinin çevre ve insan sağlığının korunması konusunda iyi bir geçmişe sahip olmadığının altını çizen Eryılmaz, bahse konu tesislerin değişik tarihlerde insan ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle çok sayıda idari para cezası aldığını anımsattı. Eryılmaz, bahse konu tesislerin kapatılması için mahalle muhtarlığı olarak imza kampanyası başlatacaklarını sözlerine ekledi.