Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Bor Karbür tesisleri Bandırma’ya hayat verecek”

“Bor Karbür tesisleri Bandırma’ya hayat verecek”

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan yapım çalışmaları devam eden Bor Karbür Üretim tesisleriyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 100 milyon dolarlık tesisin yapımının yılsonunda tamamlanacağını dile getiren Doğan, tesislerde ilk etapta 250 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Bor karbürün, elmas ve kübikten sonra  endüstriyel açıdan çok önemli bir malzeme olduğunun altını çizen Doğan, Bor karbürün yüksek sertlik, mukavemet/yoğunluk oranının çok önemli olduğu askeri amaçlı uygulamalarda personel ve zırhlılarda, aşınmaya dayanıklı makine parçalarının üretiminde ve nükleer uygulamalarda nötron olarak kullandığını dile getirdi. Bor Karbür maddesinin kaliteye bağlı olarak tonunun 20 bin ila 40 bin $ arasında değiştiğini açıklayan Doğan, yıl sonunda hizmete girecek olan tesislerin kapasitesinin bin 350 ton olduğunu söyledi.

Doğan “Dünyada birçok alanda kullanılabilen ve böylesine önemli bir maddenin üretimini Bandırmamıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Tesisimiz tamamlandığında ilk etapta 250 kişiyi istihdam edeceğiz. Buda aileleri ile birlikte yaklaşık bin kişiye denk gelmektedir. İlçe ve ülke ekonomisine ciddi katılar sağlayacak olan  tesislerimiz Bandırma’ya hayırlı olsun” dedi. Öte yandan AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Eti Maden ilçemiz Tesisleri’nde bir dizi incelemelerde bulunan Eti Maden Genel Müdürü Serkan  Keleser ile bir görüşme yaptı. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede ilçeye ve bölgeye yapılacak yatırımlar ele alındı.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bandırma CHP’den Yargıtay’a tepki
Sıradaki Haber Bandırma CHP’den Yargıtay’a tepki