Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’den AK Parti’ye ekran karartma tepkisi

CHP Bandırma İlçe Başkanı

CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, ilçe örgütünde düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde Halk TV ve TELE1 kanallarına uygulanan ‘ekran karartma’ yaptırımının keyfi olduğunu söyledi.

-Karartma yasalara aykırı

Panç “Bu yaptırım ülkemizde muhalif olan herkese Saray’ın bakış açısını gösteren, kendisinden olmayan herkesi yok saymanın da ötesine geçerek yok etmek isteyen, demokrasi ile aynı cümle içinde bile kullanılmayacak tavrını gözler önüne sermiştir.              Halk TV ve TELE1’e RTÜK tarafından oy çokluğuyla getirilen yayın yasağı, farklı görüşlerdeki kanalları susturmaya yönelik, tek sesli bir yaklaşımı öngören, Anayasa tarafından güvence altında olması gereken basın özgürlüğünü ortadan kaldıran bir karardır. Türkiye’yi AKP’nin nasıl yönetemediğinin bir fotoğrafıdır”dedi.

-Yanlıştan geri dönülmeli

T.C. Anayasası’nın 26. maddesine göre  herkesin düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahip olduğunun altını çizen Panç “Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu yasaklar Anayasal olan bir hakkın gaspıdır. Bu yanlış tutumdan ve anlayıştan bir an önce dönülmelidir” şeklinde konuştu.

-Gerçekleri gizlemek için ekran karartıyorlar

Panç devamında şunları söyledi “31 Mart hazımsızlığını kılcal damarlarına kadar hisseden tek adam rejimi, sağlıklı karar verme yetisini kaybetmiş durumda olup, baskı ve zorbalıkla ayakta kalma çabasındadır. 31 Mart’ta kaybetmesinin ve ileride de de kaybetmeye mahkum olmasının intikamını Partimiz İl Başkanlarından, sosyal medyada ‘oy moy yok’ diyen gençlerden, belediye başkanlarımızdan almaya çalışan AKP hükümeti  görüldüğü üzere gerçekleri gizlemek için ‘karanlık ekranlara’ muhtaç durumdadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nde demokrasinin yok edilişine sessiz kalmıyoruz. Halk TV ve Tele1’nin karartılmasını isteyen, karanlıklar arkasına gizlenerek ayakta kalmaya çalışan zihniyete karşı birlikte mücadele etme ve dayanışma çağrısında bulunuyoruz karanlığı, sansürü ve yandaşa kıyağı buyuranlara karşı, biz de yılmadan ve bir adım geri atmadan aydınlığı, gerçeği ve ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz!”

Kapıdağ Süt ve Süt Ürünleri
Sıradaki Haber AHMET EDİN’DEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ