Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cuma günü zeytin üreticisine 54.3 milyon TL ödeme yapılacak

Cuma günü zeytin üreticisine 54.3 milyon TL ödeme yapılacak

2020/2021 iş yılında sofralık ve yağlık olmak üzere 53 bin 500 ton ürün alım planı ve 430 milyon TL alım bütçesi yapan Marmarabirlik’te ürün bedelleri ödenmeye devam ediliyor. Marmarabirlik üretici ortaklarına, 31 Ekim-14 Kasım tarihlerinde teslim ettiği ürün bedellerinin % 50’sinin karşılığı olarak 20 Kasım 2020 tarihinde (yarın) yapacağı ödeme ile birlikte toplam 54,3 milyon TL ödeme yapmış olacak. Ortaklar Cuma günü saat 18.00’den itibaren Ziraat Bankası hesaplarından paralarını alabilecekler.

-Planlı biri ürün alımı yapıyoruz

Bugüne kadar ürün bedelleri ödenirken kredi kullanmadıklarını ve ürün bedellerinin ödeme gününü hiçbir zaman geciktirmediklerinin altını çizen Marmara Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Marmarabirlik’in kampanya döneminde almayı planladığı 430 milyon TL’lik ürün bedellerinin tamamını peşin olarak ödemesi mümkün değildir. Çünkü Marmarabirlik kendi ayakları üzerinde duran bir kurumdur ve herhangi bir finansal destek de almamaktadır. Bu ortaklarımız için çok büyük anlam ifade etmelidir. Bugüne kadar kurduğumuz sistem ile önce planlı bir ürün alımı yapılmakta, satışlardan geri dönüşlere göre üreticiye ürün bedelleri ödenmektedir. Bunun dışında izlenecek başka bir sistem kurumu eski sıkıntılı günlerine götürür” dedi.

-Satışları arttırabilmek için çaba sarfediyoruz

Marmarabirlik’in ürün alım fiyatlarına da değinen Asa “Piyasaları regüle eden Marmarabirlik üreticinin sigortasıdır. Daha çok ürün alabilmenin yolu, düzenli alım planı, düzenli stok ve her yıl artan satıştan geçmektedir. Göreve geldiğimiz günden bugüne satışları artırmak için büyük çaba sarf ettik. Her ne kadar 16 Ekim 2020 tarihinde açıkladığımız ürün alım fiyatları bazı kesimlerce eleştirilmiş olsa da bugün baktığımızda Marmarabirlik fiyatlarında alım yapılmadığını ve piyasadaki diğer alıcıların kenara çekildiğini görmekteyiz. Bu da Marmarabirlik’in gücünü göstermektedir” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tükder’den ucuz yiyecek uyarısı
Sıradaki Haber Tükder’den ucuz yiyecek uyarısı