Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Felaket geliyor bunu görüyoruz, artık son virajdayız”

Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri

Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin, Tarım Kredi Kooperatiflerinde et ve süt fiyatlarında yapılan yüzde 25-35 oranlarındaki indirimi gazetecilere değerlendirdi.

Çetin, “Bu yapılanlar kalıcı çözüm değil, ancak ölmek üzere olan hastaya pansuman yapmaya benziyor. Göreve geldiğim günden bu yana sürekli uyarıyoruz, et ve süt krizi geliyor, buna önlem alınmalı diye. Felaket geliyor bunu görüyoruz, artık son virajdayız. Pandemi ile birlikte gıda stratejik ürün oldu. Tarım ve hayvancılıkta siyaset üstü, devlet aklıyla uzun vadeli planlamalar yapılmalı. Devlet, tarım ve hayvancılıkta ürün odaklı destekleme modeline geçmeli ve verdiği destekleri de çok iyi bir mekanizmayla denetlemeli. Günümüzde geçekte hayvanı olmayıp, kağıt üzerinde hayvanı var gözüken ve destekleme alanlar var” dedi.

Çetin devamında şunları söyledi “Bugün büyükbaş hayvan yetiştiricisi hayvanını kilogramı 95-100 lira arasında kestiriyor. Bu rakamlar üreticiyi kurtarmıyor, büyükbaş hayvanlarda kesim fiyatı en az 120-140 lira bandında olması gerekiyor. Bugün itibariyle hayvanını kestirip sektörden çıkanların sayısı oldukça fazla. Ülkemizde tarım ve hayvancılık yapanları yaş ortalaması ise 57. Bu çok yüksek bir yaş grubu. Eğer biz gençlerimizi bu sektöre dahil edemezsek ileride daha büyük sıkıntılar yaşarız. Gençler köyde kalmak istemiyor, herkeste gelecek kaygısı var. Gençler, anne babanın zarar ettiğini görüyor ve köyden bir an önce kurtulmak istiyor. Tarım ve hayvancılıkta gençleri teşvik edici radikal projeler hayata geçirilmelidir”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Çiftçi Destek
Sıradaki Haber Büyükşehir’den çiftçiye yüzde 50 hibeli süt otu tohumu