Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Körfezde rant salgını dur durak bilmiyor”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz günlerde Avrupa’da yayın yapan TV kanalları ve Youtube’de “Doğrudan Satış” videosu yayınlanmaya başlandı. Videoda “Engin İnşaat” isimli bir firma Edremit Zeytinli ’de arsa satışı reklamı yapmaktadır. Video görselinde arsa satışı olmakla birlikte bu arsaların üzerinde daha sonra yazlık konutlar yapılacağına dair animasyonlar da gösterilmektedir. Filmde CHP Milletvekilliği yapmış Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ, Halk Müziği sanatçısı Muharrem Dede ve CHP Milletvekili Gürsel Tekin’de arsaların reklamını yapmaktadır. Arsaların konumu itibariyle Büyükşehir Belediyesine Çevre Bakanlığı tarafından “Kentsel Dönüşüm İşlemleri” için kaynak oluşturmak üzere verilen gayri menkule yakın olması sebebiyle Edremit’te “Büyükşehir Belediyesi satışa başladı” şeklinde haberler, yorumlar yapılmaya başlanmıştır. Her şeyden önce belirtmek gerekir ki satış yapılan arsalar Büyükşehir Belediyesinin yeri değildir” dedi.

-Satışı sunulan alan Büyükşehir Belediyesinin değil

Büyükşehir Belediyesinin gayri menkulünün Turban Tesisleri arkasında üç tarafı konutlarla yapılaşmış, Ülkü Yolu ve Zeytinli Deresi ile Akçay arasında olduğunu açıklayan Şahin “Oysa firma tarafından satışa sunulan arsalar Zeytinli Deresi’nin diğer tarafında Edremit Özel OSB yeri olarak ayrılan yerden sonra Çıkrıkçı mevkiinde Burhaniye sınırında bir alandadır. Satışa sunulan arsaların bulunduğu yer ve etrafı boş, yapılaşmamış bir alanda olup, bu yerin Çıkrıkçı Köyü tarafı birinci sınıf tarım arazisidir. Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüme kaynak için Bakanlığın verdiği yerin satış kararı henüz verilmemiştir” ifadesini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=A4ITovVTbaI&t=39s

-Konu Büyükşehir Meclisine geldi

Engin İnşaat’a ait satış reklamının gösterilmesi ile oluşan algı üzerine konunun Büyükşehir Meclisi’nde gündeme geldiğini anımsatan Şahin “ Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz konu hakkında bilgi vermesini istediği Edremit Belediye Başkan yardımcısı, İnşaat Mühendisi, ve bölgenin en önde gelen müteahhitlerinden Tümdeniz Çelebi önce “Böyle bir şey yok.” diyerek olayı inkar etmiş tarafımızdan yapılan açıklama ve verilen bilgiler üzerine “Gürsel Tekin’i iyi tanıdığı ve görüştüğünü” söylemek zorunda kalıp inkar ettiği olayı savunmaya başlamıştır. Bu olay bir kez daha CHP’lilerin rant düzeni ve rant paylaşımını bir kez daha gözler önüne sermiştir” ifadesini kullandı.

-Tekin daha öncede reklam filminde oynamış

CHP Milletvekili eski Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin’in geçtiğimiz aylarda CHP’li Belediyenin olduğu Küçükkuyu’da bir inşaat şirketinin satış reklamında yer aldığını anımsatan Şahin “ Tekin bu sefer de Edremit Akçay’da arsa satışı reklamında boy göstermesi adeta emlak komisyonculuğu yapması CHP’lilerin sahil beldelerinde ve Kazdağlarındaki rant düzenini açığa çıkarmaktadır. CHP’li siyasiler, CHP’li Belediyeler ile müteahhit ve emlakçılarla oluşturduğu bu rant düzeni ile Kazdağları zeytinlikleri ve sahili adeta imar katliamına uğramaktadır. Bu rant düzeninin paydaşları kendi yaptıklarının gizlenebilmesi için de çevrecilik adı altında AK Partili Büyükşehir Belediyesi ve Devletin mülkleri üzerinden veya maden arama faaliyetleri bahane edilerek bu beldelerde sürekli biçimde algı oluşturmaktadır. Kazdağları’nın zeytinliklerini, sahilini imara açıp betona döndüren Belediye yöneticileri, şehir plancıları, müteahhitleri, kooperatifçiler, mülk ve yazlık sahipleri  konu Ak Partili Büyükşehir Belediyesi veya hazine gayri menkulü olunca “Zeytinlikler kesilmesin, doğal yaşam bozulmasın, çevreye sahip çıkalım” kampanyaları düzenlemektedirler. Kazdağlarını ve sahili betona çevirenler ile bu kampanyaları düzenleyenler aynı kişilerdir. Halen Kazdağlarındaki zeytinliklere parsel parsel imar uygulamaları yapılarak zeytin ağaçlarının yerini beton yazlıklar almaktadır. CHP Belediyeciliği taş üstüne taş koymaktan, çöpü toplamaktan, sorunları çözüp hizmet üretmekten, yaşanabilir şehirler inşa etmekten uzak ideolojik Belediyecilik ve algı yönetimi yaparak günü kurtarmakta, BU arada da kadrolaşma ve zenginleşme için süreci yönetmektedir. En iyi bildikleri alan da imar rantı bölüşü yaparken kendi kontrollerindeki sivil toplum kuruluşları ile çevrecilik oyunu oynayarak imar rantı bölüşümünü gölgelemektir” dedi.

-STK’lar CHP’li imar rantçılarının kontrolünde

CHP’li imar rantçılarının kontrolündeki sivil kuruluşların rant düzenine sessiz kaldıklarını öne süren Şahin “CHP’nin kontrolündeki sivil toplum kuruluşu, çevreci yapılar bu rant düzeni ile mücadele etmemekte tam tersine ilgiyi başka yönlere dağıtma işlevi görmektedirler. Türkiye ve Balıkesir CHP kitlesinin bu ikiyüzlü algı yönetiminden kurtulmadığı sürece Kazdağları ve sahillerinin beton yığınına dönüşmesinin önüne geçebilmesi mümkün değildir. Ülkemizin sahilleri hızla betonlaşmışsa sorumlusu o yörenin yerel yönetimleridir” şeklinde konuştu.

-Bölgenin demografik yapısını değiştiriyorlar

CHP’lilerin oluşturduğu rant düzeni paydaşlarının aynı zamanda o beldelerin demografik yapısını da değiştirmek için bilinçli bir çalışma yaptıklarını öne süren Şahin “ Bunun sebebi de ‘İmar Rant Düzeninin” devamı için CHP’li Belediyelere ihtiyaç olmasıdır. CHP’li üst düzey yöneticileri emlak komisyoncusu gibi davranması zenginleşme ile birlikte buradaki arsa, konut alıcı kitlesini bilerek planlayarak seçmeleri sahil beldelerinin demografik yapısının değiştirilmesi sonucunu da doğurmaktadır” ifadesini kullandı.

Turizm sektörünün en önemli buluşma
Sıradaki Haber EMITT’in gözbebeği Balıkesir oldu