Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Marmarabirlik hedef büyüttü

2019 yılında distribütörlük sistemiyle

2019 yılında distribütörlük sistemiyle 30, doğrudan alıcı statüsünde 26 olmak üzere toplam 56 ülkeye ihracat yaptıklarını açıklayan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, geçen yıl 24 milyon dolar tutarında 7 bin 200 tonluk ihracat yaparak tarihi bir rekora imza attıklarını söyledi.

-Hedef 60 ülkeye ihracat yapmak  

2020 yılı hedeflerinin 60 ülkeye 8 bin 500 ton ihracat yapmak olduğunu kaydeden Asa “2023 hedefimiz 10 bin ton ihracat ile ülkemize 30 milyon dolarlık döviz girdisi sağlamaktır. Önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalarla zeytin üreticisinin alın terinin ve emeğinin markası olan Marmarabirlik’i uluslararası pazarlarda daha iyi yerlere taşıyacağız” dedi. 2010 öncesinde Avrupa’da uygulanan tekli bayilik sistemini 2011-2012 yıllarında alt bayilik, 2013 sonrasında ise bölgesel çoklu bayilik sistemine dönüştürdüklerini hatırlatan Asa, bu sistemin de ihracatta başarıyı getirdiğini kaydetti.

-Güven ve kalite önemli

“Gelinen süreç bir başarı hikayesi olsa da, bizim için yeterli değildir” diyen Asa, Turquality marka destek programı ile daha güçlü adımlar atacaklarını dile getirdi. Asa, “Turquality marka destek programın kapsamında hedef ülkeler olarak Almanya ve Irak belirlenmiştir. Diğer ülkelerden ihracat odaklı projeler gelmesi durumunda hedef ülkeler arasına yenileri ilave edilecektir. Yurtdışına satamadığımız ürünleri değil, en kaliteli ürünlerin ihracatını yapmalıyız. Çünkü güven ve kalite her zaman istikrarı getirir, satışları artırır” dedi.

Bandırma’nın farklı noktalarında çalışmalarını sürdüren
Sıradaki Haber NİYAZİ YELOĞLU ÖNCÜLÜĞÜNDE HİZMETLER DEVAM EDİYOR