Tüketicileri Koruma Derneği Genel Başkanı Necdet Filizoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından su fiyatlarına ilişkin Bandırma Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaptı.
Filizoğlu, basın açıklamasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının geçen yıldan bu yana su faturalarına yüzde 157 oranında zam yaptığını söyledi. Zamlarla birlikte Bandırma’nın Türkiye’nin en pahalı suyunu içtiğini dile getiren Filizoğlu,, ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının geçmişe dönük faturalandırma yapmasının da yasal olmadığına dikkat çekti.
Mahkemeye taşınan bu tablonun yakın takipçisi olacaklarını açıklayan Filizoğlu ,“Gerektiğinde müdahil olacağız. Eğer bir zam yapılması gerekiyorsa bu zam oranı yüzde 73.5 oranında olmalıdır. Zam ve buna benzer kararlar kesinleştiği gün yürürlüğe girer. Zam yürürlüğe girmeden bir ay önceki faturalara yansıtılması tam bir hukuksuzluk örneğidir” dedi.

