Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tavuk yetiştiricileri Keskinoğlu’na üretim yapmama kararı aldı

Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri

Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Abdullah Koç gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan gelişmelerin ardından tavuk yetiştiricilerinin bundan böyle Keskinoğlu A.Ş’ye üretim yapamayacağını söyledi. 28 Şubat 2022 tarihinde Keskinoğlu AŞ yöneticileriyle bir toplantı yaptıklarını anımsatan Koç “Birlik ve firma temsilcilerinin katıldığı toplantı sonrasında anlaşma sağlanan kararlar bildirge ile üreticilerimize duyurduk.  Ancak, toplantıdan bir gün sonra, toplantıda alınan ve yayınlanan kararların genel müdür tarafından uygulamaya sokulmadığını ve verilen sözlerin yerine getirilmeyeceğini öğrenmiş bulunmaktayız” dedi.

-Üyelerimiz tehdit ediliyor

Koç “Bu gelişmelerin ardından son yıllarda çok zor günler geçiren ve yaptığı üretimden sürekli zarar eden üretici artık hayvan koyamayacağını beyan etmiş, bunu da firmaya yazılı olarak birlikler üzerinden bildirmiştir. Bundan sonraki süreçte zarar edeceğini bildiği halde hayvan koymak istemeyen üreticiler Keskinoğlu çalışanları tarafından bireysel ve sözlü olarak tehdide maruz kalmıştır. Açıkça anlaşılmaktadır ki, üretici tehdit ve baskı yoluyla üretim yapmaya devam ettirilmeye çalışılmaktadır. Aynı şekilde, üretici söylenenlere uymadığı takdirde de çok büyük meblağlarda tazminat ödemekle tehdit edilmektedir. Bu baskıların ise, özellikle devlet eli ile yönetilen bir firma ile yapılması da manidardır” ifadesini kullandı.

-Tehdit ve sindirme politikalarını kabul edemeyiz

Koç devamında şunları söyledi “Kanatlı Et Üreticileri Merkez Birliği olarak böyle bir tehdidi ve sindirme politikasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu sebeplerden dolayı bütün üreticilerimiz ile birlikte bu olayın sorumlusu veya sorumluları görevinden ayrılmadığı sürece hiçbir koşul altında hiçbir üreticimiz Keskinoğlu A.Ş’ye üretim yapmayacaktır. Bu günden sonra hiçbir üreticimizin bu şekilde ezilmesine ve ötelenmesine de müsaade etmeyeceğiz”

Odaman Grup ve Recep Kılıç’tan
Sıradaki Haber ODAMAN GRUP VE RECEP KILIÇ’TAN MORAL YEMEĞİ