Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Abdullah Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 Haziran 2022 tarihinden itibaren Birlik üyelerinin Has Tavuk adına fason üretim yapmayacağını dile getirdi. Koç, fason üretim yapmama kararı almalarında bahse konu firmanın üreticilere taahhüt ettiği fiyat güncellemesi ve gerçekleşen fiyatı vermemesinin etkili olduğunu söyledi.
-Taahhüt ettiği fiyat güncellenmesini yapmıyor
Tüm bu olumsuzların yanı sıra bahse konu firma tarafından üreticilere keyfi cezaların da kesildiğine dikkat çeken Koç “Üretim dönemi sonunda üreticiye keyfi olarak kesilen cezaların en üst sınıra ulaşması, Birlikler üzerinden üreticiye verilen sözlerin yerine getirilmemesiyle ilgili Merkez Birliğimize yoğun bir şikâyet gelmektedir. Üyelerimiz bu koşullarda bahse konu firma adına fason üretime devam edemeyeceklerini tarafımıza bildirmişlerdir. Son on gündür mağduriyetlerin giderilmesi için il temsilcilerimiz tarafından defalarca bahse konu firma yetkilileriyle görüşmeler yapılmış ve bu görüşmeler sonrasında da herhangi bir sonuç alınamamıştır. Bahse konu firmayla sağlıklı bir ortamda çalışmaya olan inancımızı kaybetmiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.
13 Haziran’dan itibaren üretim yapmayacağız
Koç, ayrıca; bahse konu firmayla ilgili Türkiye’de üretim yapan firmalar içerisinde üreticisini haksız yere mahkemeye veren, üreticisine maddi manevi eziyet eden ve üreticisinin ödeme şekillerinde keyfi olarak değişiklik yapan tek firma olduğuyla ilgili üyeleri tarafından Merkez Birliklerine yoğun bir şekilde şikâyetler geldiğini söyledi. Bütün bu gelişmeler sonrasında bahse konu firmayla bundan sonra ki süreçte çalışmama kararı aldıklarını açıklayan Koç “Bu kararımızı bahse konu firmaya da 20 Mayıs 2022 tarihinde yazılı olarak bildirmiş bulunmaktayız. 13 Haziran 2022 tarihinden itibaren Birliğimiz üyeleri bahse konu firma adına fason üretim yapmayacaktır” ifadesini kullandı.
