Organize suç örgütlerine, mafyatik yapılara ve çetelere il genelinde asla taviz vermeyeceklerinin altını çizen Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu “Suç gruplarının hiçbir vatandaşımızı rahatsız etmesine fırsat tanımayacağız. İnsanımızın alın terini, çalışmasını kene gibi emeğine yapışarak sömürmeye çalışan bu gruplar takibimizde olacak ve onlara nefes aldırmayacağız”dedi.
-Her türlü duyumu güvenlik güçlerine paylaşıb
Ustaoğlu “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlığımızın bu konudaki hassasiyetini Balıkesir genelinde sürdürdüğümüz somut çalışmalarla göreceksiniz. Bu konuda basınımız ile ilimiz sakinlerinden her türlü duyumu ve rahatsızlığı bizimle, ilgili güvenlik birimlerimizle paylaşmanızı istiyoruz. Vatandaşımızın, korku yaşayarak güvenlik güçlerimize veya adlî teşkilatlarımıza bilgi vermelerinin engellenmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
-Narkotikte çalışan personel sayısı 2 kat arttırıldı
Uyuşturucuyla mücadele konusunda önemli işlere imza atıldığını belirten Ustaoğlu, “1,5 – 2 aydır göreve başlamamızdan bu yana bize aksettirilen en önemli şikayetlerden birisi de maalesef uyuşturucu ve uyarıcı maddeler konusudur. Narkotik suçlara yönelik çok şiddetli bir mücadele ortaya koyacağız. Zannediyorum iki aylık sürede bu konudaki gayretimiz ve yoğunlaşmamız dikkatinizi çekmiştir. Hızla projeli çalışmalara ağırlık verdik ve önemli yakalamalar gerçekleştirdik. Yakalamalarımızda şüphelilerin önemli bir kısmı tutuklandı, önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Merkezde, Bandırma’da, Edremit’te ve Ayvalık’ta Narkotik birimlerimizde çalışan personel sayısını iki katından fazla artırdık. Vatandaşımızı rahatlatacağız. Bizlere güvenin. Sizlerden de bu konuda açıkça destek bekliyor ve topyekûn mücadelede birlikte hareket etmek istiyoruz”şeklinde konuştu.