Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şahin’den Sarı’ya yalanlama

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı’nın Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı Denetim ve Faaliyet Raporuna yönelik açıklamalarını yalanladı. Şahin “Belediye çalışmaları hakkında öncelikler ve tercihler hakkında her bir ferdin farklı düşünmesini normal olabileceği için sayın il başkanının da faaliyetler konusunda farklı düşünmesi olağandır. Kaldı ki Sarı Balıkesir’i tanımayan, ihtiyaç ve sorunları konusunda dedikoduyu geçmeyen bir bilgiye, belediyecilik çalışmaları hakkında herhangi bir görgü ve bilgisi olmayan her ağzına geleni konuşmayı “siyaset” zanneden tarzı ile yorumlarına cevap vermek “abesle iştigal” olacaktır. Ancak CHP il başkanı resmi kayıtlardaki belgeleri bile okumadan açıkça “yalan bilgi” vermesi sebebiyle bu hususları düzeltmek gerekmiştir” dedi.

-Kuyruklu yalan suçlaması

Şahin, Sarı’nın, Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yıl sonu 1 milyar 36 milyon olan borcunun 2020 yılı sonu itibariyle 1 milyar 247 milyon’a çıktığına yönelik açıklamalarının kocaman bir yalan olduğunun altını çizdi. Sarı’nın iddia ettiği borçların artmadığını bilakis azaldığını dile getiren Şahin “Denetim Raporu’nun 10. Sayfasında 7-C Maddesinde Belediye Borçları tablosu yer almaktadır. Buna göre 2020 yılı sonu itibariyle borç 846 milyon 905 bin TL’dir. 2019 yılı sonu itibariyle 1 milyar 36 milyon olan borç stokumuz 846 milyon 905 bin TL’ye inerek 189 milyon TL azalmıştır. Denetim Raporu’nda bütün mali tablolar ve açıklamalar CHP’li, İYİ Parti’li ve AK Parti’li Denetim Kurulu Üyeleri tarafından yazılıp imzalanmış ve açıklanmışken bu rakamları gizleyerek, yanlış ifade etmek Denetim Kurulu’nun CHP’li Meclis Üyesi’ne de adeta hakaret etmektir. CHP İl Başkanı Sarı Büyükşehir’in mali durumunun kötüye gittiği gibi kendine yakışan kuyruklu bir başka yalanı ifade etmekle ne kadar bilgisiz ve cahilane davrandığını ortaya koymuştur” ifadesini kullandı.

-İflas etmiş belediye arıyorsan CHP’li ilçe belediyelerine bak

Denetim Komisyonu Raporu’na göre Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı gelirlerinin 1 milyar 42 milyon 832 bin TL, giderlerinin ise 935 milyon 253 bin TL olduğunu açıklayan Şahin “Büyükşehir Belediyesi 2020 yılı bütçesi 107 milyon 578 bin TL  fazla vermiştir. Denetim Raporu’nun 8. sayfasında yer alan tabloya göre 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle banka mevcudumuz 90 milyon 599 bin TL’dir. CHP siyasi partiden çok yalan makinasına dönüşerek tepeden tırnağa yalan bataklığından çıkardıkları sözleri siyaset diye ortaya saçmaktadır. Bütçesi 107 milyon 578 bin TL fazla vermiş, bankada 90 milyon 599 bin TL, parası olan, borcunu 189 milyon TL azaltmış Büyükşehir Belediyesinin pandemi sebebiyle bir çok gelirini tahsil edememesine rağmen 20 ilçedeki faaliyetleri karşısında CHP İL Başkanı Sarı, çaresizlik ve panik içinde yalana sarılmıştır. Kendisine tavsiyem iflas etmiş, tek çivi çakılmayan faaliyet raporları görmek istiyorsa CHP’li ilçe belediyelerine bakmasıdır” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Balıkesir’de İşçi Beton Altında Kaldı.
Sıradaki Haber İşçi Beton Altında Kaldı