CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Ahmet Akın, AK Parti iktidarının Balıkesir ve ilçelerine söz verilip gerçekleştirilmeyen yatırımları TBMM gündemine taşımaya devam ediyor. Söz verip tutmayan AK Parti iktidarını eleştiren Ahmet Akın, “AK PARTİ iktidarının ömrü bu yatırımları yapmaya yetmeyecek ancak hemşehrilerim hiç merak etmesin, biz hayata geçireceğiz ve Balıkesir’imizin ve ilçelerimizin yatırımlarını en güzel şekilde tamamlayıp yenilerini yapacağız” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulu’nda Bandırma’ya söz verilen “butik stadı” anlattı. “Vaat var, icraat yok” diyen CHP’li Ahmet Akın şunları söyledi: “Balıkesir’imizde ve ilçelerimizde AK PARTİ iktidarının söz verip tutmadığı birçok yatırım vaadine şahitlik ediyoruz. Burada Balıkesir’imize verilen ve tutulmayan sözleri de sık sık gündeme getiriyorum. Bunlardan bir tanesi de Bandırma’mıza söz verilen yeni stadyumun yapılmasıydı. Nisan ayında bu konu AK PARTİ Genel Başkanı Erdoğan’a da iletildi ve Balıkesir’imize geldiğinde tekrar hatırlatıldı ancak tık yok. Gençlik ve Spor Bakanı da konuyu araştıracaklarını söylemişti. Samsun’da ve Akhisar’da örnekleri olan ve Bandırma’mıza söz verilen butik stat yatırımı için araştırmalar bir türlü bitmek bilmiyor. Özetle, vaat var, icraat yok; durum tam da böyle. AK PARTİ iktidarının ömrü bu yatırımları yapmaya yetmeyecek ancak hemşehrilerim hiç merak etmesin, biz hayata geçireceğiz ve Balıkesir’imizin ve ilçelerimizin yatırımlarını en güzel şekilde tamamlayıp yenilerini yapacağız”
-Olay
Bandırmaspor Taraftarlar Derneği’nin düzenlemiş olduğu imza kampanyasının ilk günlerde gelen tepkiler üzerine AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, konuyu Gençlik ve Spor Bakanlığının gündemine taşıdıklarını dile getirmişti. Doğan gazetecilere yaptığı açıklamada; “Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen Bandırmasporumuz İnşallah yeni dönemlerde şehrimize yakışan son teknoloji Stadyumunda lig maçlarını oynayacak” ifadesini kullanmıştı. Ancak geçen zaman dilimi içerisinde Bandırma 17 Eylül Stadyumun ışıklandırılması ve yeni stadyum konusunda somut bir gelişme kaydedilmemesi üzerine TFF 1.Liginin 3.haftasında 17 Eylül Şehir Stadyumunda oynanan ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan’ın da izleyiciler arasında bulunduğu Göztepe AŞ maçında bordo beyazlı taraftarlar bir süre “Bandırma stadyum istiyor” diye tezahürat yapmıştı.
