Balıkesirspor, kendi sahasında karşılaştığı Sarıyer ile uzatma dakikalarında yediği golle 1-1 berabere kaldı. Balıkesirspor Kulüp Başkanı Nedim Ömer, maçın ardından kulübün internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu’na ve Merkez Hakem Kurulu’na ateş püskürdü.
Ömer, “Yönetim kurulu olarak çok zor bir dönemde şehrimizin en büyük markası Balıkesirspor’u yönetmeye talip olduk. FIFA ve UÇK dosyaları, transfer yasakları, kulübün genel sorunları vb. birçok sorunla mücadele ederek takımımızı eski günlerine döndürmeyi hedefleyerek bu yola çıktık. Çoğunluğu altyapımızdan, Balıkesir’imizin evlatlarından oluşan kadromuzla sahada terimizin son damlasına kadar savaşıyoruz. Çoğunluğu altyapımızdan, Balıkesir’imizin evlatlarından oluşan kadromuzla sahada terimizin son damlasına kadar savaşıyoruz. Biz bu savaşı verirken yaşadığımız zorluklara yenileri eklenmeye devam ediyor. Oynadığımız birçok karşılaşmanın sonuna eklenen uzatma dakikalarının gereğinden fazla oynatılması sebebiyle kısıtlı imkanlarla mücadele ettiğimiz bu sezonda önemli puanlar kaybettik” dedi.
Ligin ilk haftasında oynadıkları İskenderun D.Ç. müsabakasında fazladan oynatılan uzatma dakikalarında verilen haksız penaltının hafızalardaki yerini koruduğunu dile getiren Ömer “GMG Kastamonuspor, Serik Belediyespor ve bugün oynadığımız Sarıyer karşılaşmasında yaşananlar bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu nedenle, tarihi bir mücadele verdiğimiz bu sezonda Türkiye Futbol Federasyonu’nun daha duyarlı olmasını ve Merkez Hakem Kurulu’nun hakem atamaları konusunda daha adil davranmasını bekliyoruz. Balıkesirspor Kulübü Yönetim Kurulu olarak, Balıkesirspor’un sahipsiz olmadığını, her kulvar ve platformda hakkını sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuna haykırıyoruz! Bu haykırışımızın Balıkesir protokolü tarafından da desteklenmesini temenni ediyoruz.” ifadesini kullandı.
