Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ayyıldız: dediğimize geldiler

Gönen Süt Üreticileri eski Başkanı Necmi Ayyıldız, küçük köylerin sütlerini pazarlama tehlikesiyle karşı karşıya kalmaması yada düşük fiyatlarla sütlerini satmamaları için dönemlerinde başlatılan projelerin mutlaka uygulamaya konulması gerektiğini söyledi.

Gönen Süt Üreticileri eski

Son günlerde Gönen’de süt fiyatlarıyla ilgili yaşanan dalgalanmalar üzerine 40 yıldır sütünü Tek Süt firmasına veren ve 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren sütünü Yörsan’a döken Gönen Süt Üreticileri Birliği eski Başkanı ve Fındıklı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Necmi Ayyıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada “Yıllardır bu sıkıntı hep vardı. Küçük köyler süt firmalarının elinde hep koz olarak duruyordu. Ne zaman fiyat dalgalansa büyük köyler sütünü farklı fiyattan satmaya kalksa bu küçük köyleri alan firmalar bunları almamakla tehdit ediyorlardı” dedi.

-Mevcut yönetim bu projeye devam etmelidir
Bunun önüne geçmek için dönemlerinde süt toplama merkezi yapılmak üzere ilçe merkezinden 1 dönüm arsa aldıklarını anımsatan Ayyıldız, “Bunun yanı sıra bir adet 10 tonluk süt taşımak için kamyon satın almıştık. Bütün küçük köylerimize tank projesi yaptık. Süt toplama merkeziyle ilgili büyükşehir ve ilçe belediyesinden izinler alındı. Tam kazma vuracak iken Süt Üretici Birliği’nde yönetim değişikliği oldu. Mevcut yönetim secimden önce bu projenin yanlış olduğunu, üreticiye katkı sağlamayacağını söyleyerek göreve geldikleri takdirde bu projeyi uygulamayacaklarını ifade ettiler. Şu anda 10 adet büyük köy fiyat düşüşünden dolayı 5 kuruş farkla sütlerini Tek Süt firmasından alıp Yörsan firmasına verdiler. Bu gelişmelerden sonra Tek Süt diğer köylerden sütü alımını bırakacağını ifade etti. Şu an yapılan görüşmelerin ardından Tek Süt yine süt alımına devam ediyor. Ancak daha önce belirlenen fiyatın 10 kuruş altında alım yapıyor. Yaşanan gelişmeler bu projenin ne kadar doğru bir proje olduğunu 2 ay gibi kısa bir sürede ortaya koymuştur. Mevcut yönetim mutlaka bu projeye devam etmesi gerekiyor. Aksi halde küçük köyler sütlerini pazarlama tehlikesiyle karşı karşıya kalmaya devam edeceklerdir. Ya da düşük fiyattan sütlerini satmak zorunda kalacaktır” ifadesini kullandı.

Balıkesir Uludağ Turizm hizmet kalitesini
Sıradaki Haber BALIKESİR ULUDAĞ TURİZM 2025’E HAZIRLANIYOR