Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaman’dan Cezayir’e 40 milyon dolarlık tazminat davası

2009 yılında teknelerine el konulan, personeline altışar yıl hapis cezası verilen ve 70 milyon avro para cezası kesilen Aqua Group AŞ, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman hukuk savaşını kazandı.

2009 yılında teknelerine el

Kocaman’dan Cezayir’e 40 milyon dolarlık tazminat davası
Cezayir Denizcilik Bakanlığı ile anlaşması olmasına ve tüm izinleri almasına rağmen 2009 yılında teknelerine el konulan, personeline altışar yıl hapis cezası verilen ve 70 milyon avro para cezası kesilen Aqua Group AŞ, 9 yıl süren hukuk mücadelesini kazandı. Yönetim Kurulu Başkanlığını Osman Kocaman’ın yaptığı Aqua Group AŞ Cezayir Yargıtay’ı tarafından üç kez haklı bulunarak Cezayir’de “kaçak avcılık” iddiasıyla aleyhlerine açılan davayı kazandı. Annaba şehrindeki bir yıl süren mahkeme 2010’da sonuçlandı. Mahkeme teknelere el koyarak limana bağladı. Şirket personeline altışar yıl hapis şirkete ise 70 milyon avro para cezası kesti. Aqua Group AŞ bu dava sonucu için temyize gitti. Cezayir Yargıtay’ı şirketi haklı bularak berat kararı verdi, dosyayı iade etti. Buna rağmen Annaba mahkemesi 2013’te tekrar aynı cezayı verdi.

-Yargı hukuksuzluğa “dur” dedi
Aqua Group AŞ kararı tekrar temyize götürdü. Yargıtay kararı hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle ikinci defa bozarak davayı Guelma şehrindeki mahkeme gönderdi. 2015’te Guelma Mahkemesinde yargılama başladı ve 2016’da bu mahkeme beraat verdi. Ayrıca para cezasını kaldırdı. Suçlamaların hepsi kalktı. Sonrasında Guelma Mahkemesinin kararını Annaba Gümrüğü temyiz etti. Annaba Gümrüğü temyiz edince Cezayir Yargıtay’ı davayı başkente aldı ve tekrar tüm yargılamayı kendisi yaptı. Yargıtay, Annaba Gümrüğü’nün temyiz talebini haksız bularak, Guelma Mahkemesi’nin beraat kararını uygun buldu ve dosyayı Guelme Mahkemesine göndererek beraat kararının uygulanmasını istedi.

-9 yılda zarar büyük
Yargıtay Guelma Mahkemesi’nin dava sonucunu uygulamasına yönelik kararını söz konusu mahkemeye 2017 sonunda göndererek 2018 Şubat’ta Aqua Group AŞ’nin berati kesinleşti. Bu kararına ardından Aqua Group AŞ’ye ait gemiler Türkiye’ye dönüş yoluna çıktı. Bu süreçte Aqua Group AŞ’ye 12 milyon dolar değerindeki 3 tekne hurdaya çıktı. Aqua Group AŞ 9 yılda tekneleri bekleyen personele, mahkemeye gidip gelme süreçleri gibi konular için milyonlarca dolar harcadı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Aqua Group AŞ, Cezayir Devletine 40 milyon dolarlık dava açmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhur İtifakı Bandırma Belediye Başkan
Sıradaki Haber KESİNTİSİZ TRAFİK İÇİN KAVŞAK PROJESİ