Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Admin admin

Genel Sekreter Havutça Adalet Bakanı olur mu?

Geçtiğimiz günlerde basına iktidar partisinin Adalet Bakanı olmak istediğini açıklayan Namık Havutça, bundan 5 gün önce Ankara’da yapılan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin olağan genel kurulunda 286 oy alarak çarşaf listeden yönetime girmeye hak kazandı. 2 Ekim 2021 tarihinde yapılan ilk CYK toplantısında da Genel Sekreterlik görevine seçildi. .

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36. Olağan Genel Kurultayında adaylardan Muharrem İnceyi desteklediği için bu güne kadar CHP kadrolarında yer bulamayan Havutça, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Sekreterliği görevine seçilmesiyle birlikte aktif siyasetin içerisinde yer alacak mı? Bunu hep birlikte ilerleyen zaman diliminde göreceğiz. Ancak 3 dönem CHP saflarında milletvekili olarak görev yapan Havutça, bakanlık konusunda kendinden emin. O dönemlerde gelecek diyor. Bu neye dayanarak dile getirdiğini bilmiyorum. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin genel başkanı olduğu sürece Havutça’nın bırakın Bakan olmayı CHP kadrolarında yer alabilmesi mümkün değildir.

Genel Başkanlığını Muharrem İnce’nin yaptığı Memleket Partisi’nin de bu gün itibariyle  oy oranı yüzde 1’i bile bulmuyor. Bundan dolayı Muharrem İnce kendisini destekledikleri için CHP içinde yer bulmayan bu isimlerin Memleket Partisi çatısı altında Meclise taşıyabilmesi  mümkün  gözükmüyor. Durum böyle olunca da Namık Havutça’nın iktidar partisinin Adalet Bakanı talebi gerçekleşmesi mümkün olmayan bir beklentiden öteye geçmiyor. Fotoğraf bu….

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER